Felissima

kattentrimsalon

Ik krijg regelmatig wel eens de vraag of je een kat wel mag wassen en of je ze ├╝berhaupt wel kan wassen, want katten zijn toch bang van water?

In de meeste gevallen is wassen helemaal geen probleem als je er maar de tijd voor neemt, grondig voorbereidt en weet wat je doet.

Drogen is echter een grotere uitdaging omdat de blazer wel wat lawaai kan maken. Hiervoor zijn echter ook oplossingen voorhanden, steeds aangepast aan wat jouw kat verdraagt en toelaat.

Indien ze te veel stress ondervindt van het geluid, kan ze gewoon aan de lucht drogen of onder een warmtelamp in een comfortabele bench waar ook haar eigen dekentje in ligt.

Een kat kan zichzelf normaal goed proper houden, maar soms is het nodig ze een handje te helpen. Ik denk dan aan een ongelukje met vuile, plakkende of zelfs giftige stoffen, bij incontinentie, schimmelinfectie, een oudere kat die zichzelf niet goed meer kan wassen, een gewonde of immobiele kat, kat met vlooien, kattenstaart,...

Ook wanneer u zelf als eigenaar gezondheidsproblemen ondervindt van het kattenhaar, kan een wasbeurt helpen. En natuurlijk niet te vergeten dat een wasbeurt toch nog wat meer haar kan verwijderen na een trimbehandeling.